HockeyNews
PLUS

20-målsskyttar i SHL? Här är tio heta kandidater inför nästa säsong

(13495) SHL-lista 20200404
Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2020

FacebookXWhatsApp

Bara två spelare gjorde 20 mål eller fler i SHL den här säsongen. Hur kommer det att se ut nästa säsong?

Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, listar här tio spelare som han tror har chansen att komma upp i 20 mål i SHL (förutsatt att det blir 52 omgångar).

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Fredrik Forsberg, ny i HV71 från BIK Karlskoga. Foto: Bildbyrån.


10 Fredrik Forsberg, f, HV71


Kommentar: Värvningen blev officiell tidigare i veckan och det här med målskyttet är något familjen Forsberg visat sig vara väldigt bra på tack vare all träning. Filip Forsbergs yngre bror Fredrik Forsberg gjorde 32 mål för BIK Karlskoga den senaste säsongen och kan och bör få en topproll i HV71, som kan tappa en annan högerskytt, Linus Sandin, till en NHL-klubb.


Alexander Holtz, Djurgården. Foto: Bildbyrån.


9 Alexander Holtz, f, Djurgården


Kommentar: Ska man förvänta sig 20 mål av den här 18-årige högerskytten i SHL? Nej, det vore lite väl uppskruvat.

Men som 17-åring gjorde han sju mål i SHL och efter 18-årsdagen i januari gjorde två mål till och kom upp i nio mål på 35 SHL-matcher. Får han dessutom spela mer i sin favoritposition till vänster i powerplay kan det smälla till rejält.


Daniel Zaar, Rögle BK. Foto: Bildbyrån.


8 Daniel Zaar, f, Rögle


Kommentar: Vi fortsätter med högerskyttarna. Zaar avlossar flitigt och var med 154 skott på mål näst bäst efter Djurgårdsbacken Linus Hultström. Daniel Zaar satte 16 puckar i nät för Rögle vilket var ett nytt personligt SHL-rekord. Jag tror att det finns ännu mer att hämta här.


Anton Rödin, Brynäs IF. Foto: Bildbyrån.


7 Anton Rödin, f, Brynäs


Kommentar: Det blev 14 mål för Brynäs den senaste säsongen efter en relativt jobbig höst. Rödin har som mest gjort 19 mål i SHL, men efter nyår visade lagkaptenen vägen med stor beslutsamhet och ett härligt driv. Med nye huvudtränaren Peter Andersson som vägvisare kan det mycket väl leda till en ny peak för Anton Rödin, som lär ha vassa kedjekamrater igen.


Victor Ejdsell, Färjestad BK. Foto: Bildbyrån.


6 Victor Ejdsell, f, Färjestad


Kommentar: Det blev lite skadebekymmer på slutet av säsongen för den långe och starke forwarden annars hade han förmodligen kommit upp i 20 mål precis som han gjorde i HV71 säsongen 2017/2018. Ejdsell stannade på 17 mål, men lär ha goda möjligheter i ett målglatt FBK att sätta ett nytt personligt målrekord i vinter.


Greg Scott, Brynäs IF. Foto: Bildbyrån.


5 Greg Scott, f, Brynäs


Kommentar: SHL:s målfarligaste center gjorde 19 mål den senaste säsongen och stortrivdes med Anton Rödin och Nicklas Danielsson. Scott är en skicklig powerplayspelare och har ett snabbt skott. Precis som Rödin är Scott en grundpelare för Brynäs offensiv.


Emil Molin, Brynäs IF. Foto: Bildbyrån.


4 Emil Molin, f, Brynäs


Kommentar: Det blev 13 mål på 38 matcher i Brynäströjan efter hemkomsten från Malmö Redhawks. Molin har potential att komma upp i 20 mål i SHL när han nu äntligen är skadefri och kan få en rejäl sommarträning att stå på. Eftersom kontraktet med Brynäs löper ut, och det finns intresse från annat håll, gäller det att värdera och och hamna rätt i sitt beslut. Det löser de ihop, så klart.


Oscar Möller, Skellefteå AIK. Foto: Bildbyrån.


3 Oscar Möller, f, Skellefteå


Kommentar: 31 år ung är lagkapten Möller en av de jämnaste och pålitligaste målskyttarna i SHL. De tre senaste åren har han gjort 18, 19 och 20 mål för Skellefteå. Som bäst har han öst in 27 mål. Möller var tillsammans med LHC:s Broc Little ensam om att nå upp till 20 mål den här säsongen.


Michael Lindqvist, Färjestad BK. Foto: Bildbyrån.


2 Michael Lindqvist, f, Färjestad


Kommentar: En knäskada satte stopp för säsongen redan efter jul. Då hade ”Linkan” prickat in 13 mål på 26 matcher. De senaste tre säsongerna har han gjort 49 mål på 92 matcher, alltså 0,53 mål per match i snitt. Om rehabträningen går bra och säsongen kommer igång som planerat den 19 september talar mycket för att han slåss om titeln skyttekung i SHL.


Broc Little, Linköping HC. Foto: Bildbyrån.


1 Broc Little, f, Linköping


Kommentar: LHC var lyckligt lottade som hade Little i laget när kvalspöket kom rasslande i höst- och vintermörkret. Med sitt målsinne och sin vilja att ständigt söka den rakaste och bästa vägen in på mål tryckte han in 24 puckar bakom motståndarmålvakterna och gav östgötarna en push i rätt riktning. Som tvåfaldig skyttekung i SHL får han leva med den här pressen på sig. Det passar honom bra.


***


Wow! Värd en pizza slice – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!